Feest! Met de Wynshop Party Service
Kom naar de winkel en bekijk het assortiment
Ruime keuze in wijn, gedistilleerd & cadeau items
Bekijk ons proeverijen aanbod!

Bepin De Eto - Prosecco Superiore brut

Terug naar overzicht

€ 14,95 Incl. btw

Elegante prosecco. De delicate geur van versgebakken brood wordt gevolgd door tonen van appel, peer en perzik, samen met verfijnde impressies van rozenblaadjes en acaciabloesem.

Lees de volledige productomschrijving

  • 11 producten op voorraad
  • Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Productomschrijving

Domein: Bepin de Eto

Wijn: Prosecco Superiore Brut Millesimato

Herkomst: Veneto, Italië

Druif: Glera

Type: Mousserend

Jaar: 2020

Serveer: 6 - 8°C

Culinair: Ideaal als aperitief met brokjes Parmezaanse kaas, schaaldieren, vis en lichte voorgerechten.

Smaak
Een bleke strogele mousserende wijn met smaragdgroene schitteringen en een bijna eindeloze kraal van belletjes. De delicate geur van versgebakken brood wordt gevolgd door tonen van appel, peer en perzik, samen met verfijnde impressies van rozenblaadjes en acaciabloesem. De wijn geeft een fris mondgevoel en toch volle smaak, met aantrekkelijke zuren in de afdronk.

Wijnhuis

In Veneto, ten midden van de Colli di Conegliano hillslopes, is het Ceschin familiebedrijf gevestigd. Hongerig naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen, nam Nicoletto het familiebedrijf over. Hij bouwde een solide basis voor het bedrijf door zijn liefde. Dit bedrijf heeft hij doorgegeven aan zijn zoon Mosè en hij gaf het door aan zijn zoon Giuseppe. Hij kreeg veel waardering van stadsgenoten. Hij gaf het wijnhuis de naam: Bepin de Eto, Giuseppe van Nicoletto. Sinds 1965, nadat hij de geheimen van het wijn maken geleerd had en het vertrouwen van zijn collega’s had gekregen, ging Ettore, de zoon van Giuseppe het familiebedrijf leiden met kalme vastberadenheid. Hij wordt nu geholpen door zijn drie dochters. Ettore gaf het wijnhuis de naam Bepin de Eto, als eerbetoon aan zijn vader, zijn familie en zijn geschiedenis.

Extra informatie

Na het persen van de druiven wordt het sap gescheiden van de schil en vergist de most onder gecontroleerde temperatuur van 20°C. Na het fermenteren, rijpt de wijn voor 1 maand in RVS tanks. De 2de gisting gebeurt volgens Charmat methode : langzame hergisting in inox vaten onder druk bij 12-14°C, met een korte veroudering op zijn droesem om de fruitigheid te bewaren.

 

 

 

 

Product tags

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
''
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »