Bonnet Huteau Vignerons - Muscadet de Sèvre et Maine sur Lie
€ 11,95 Incl. btw
Een feest bij fruits de mer, tonijntartaar, oesters of een mooi stukje witvis met venkel. En ook gewoon erg lekker op zichzelf in de voorjaarszon..
Productomschrijving
Domein: Bonnet-Huteau Vignerons
Wijn: Muscadet Sèvre et Maine sur lie
Herkomst: Sèvre et Maine, Frankrijk
Druif: Melon de bourgogne
Type: Fris Wit
Jaar: 2020
Bewaar: 3 jaar na oogsttijd
Serveer: 9-12 °C
Culinair: Een feest bij fruits de mer, tonijntartaar, oesters of een mooi stukje witvis met venkel. En ook gewoon erg lekker op zichzelf in de voorjaarszon..
Smaak: Al op dit instapniveau kun je alle vaardigheden van de Bonnet-broers proeven, de wijn heeft veel grip, zelfs diepte en een charmante frisheid, hij eindigt fruitig en charmant, maar hij is absoluut droog met minder dan 2,0 g restsuiker! Een echte allrounder! Gemaakt van 15-30 jaar oude wijnstokken.
Wijnhuis: Het wijngoed Bonnet-Huteau (Château La Tarcière) ligt temidden van de wijngaarden, aan de grens van de rivier Sèvre Nantaise, een zijrivier van de Loire. 4e generatie wijnmakers, sinds 10 jaar geleid door Remi en Jean-Jacques Bonnet. Terroirwijn met prachtig fruit!! Bio! Zeer goed adres voor authentieke wijnen gemaakt van de bijna vergeten Melon de Bourgogne!
Herkomst: Aan de rivier de Loire, nabij de Atlantische Oceaan, vinden we de Pays Nantais. Hier komt de ondergewaardeerde muscadet vandaan, gemaakt van de druif melon de bourgogne. Wij Nederlanders kochten deze wijn al in de achttiende eeuw. Toegegeven, het werd toen allemaal gedistilleerd! Zonde, want muscadet is een heerlijke wijn, zeker in de handen van Bonnet-broers. Zij gebruiken de sur lie techniek, waarbij de wijn rijpt op de gistresten. Hierdoor krijgt de relatief neutrale melon meer structuur en smaak.