Casa Ermelinda Freitas - Baía Golfinhos
€ 6,95 Incl. btw
Heerlijke halfzoete wijn. Zomer in je glas - to the max! Proef bloemen, rozen, tropische fruit, citrus, zacht en toch nog genoeg frisheid die duidelijk aanwezig is in de afdronk.
Productomschrijving
Domein: Casa Ermelinda Freitas
Wijn: Baia dos Golfihnos
Herkomst: Setubal, Portugal
Druif: Fernão Pires
Type: Zacht Wit
Bewaar: Nu op dronk
Serveer: 7 – 9 °C
Culinair:
Als aperitief, chinese gerechten en salade.
Smaak:
Bloemen, rozen, tropische fruit, zacht, citrus, toch nog genoeg frisheid wel te merken duidelijk in de afdronk. Halfzoete wijn.
Wijnhuis:
Dit bedrijf is in 1920 opgericht door Deonilde Freitas en werd vervolgens voortgezet door Germana Freitas, later door Ermelinda Freitas en momenteel door Leonor Freitas; de dochter van Ermelinda Freitas. Zij is nu de vierde generatie die hun wijnbouwtraditie vertegenwoordigt. De vier generaties aan vrouwelijk leiderschap is hetgeen wat altijd verbonden is geweest aan het merk en de familiegeschiedenis van de familie Freitas. Het bedrijf heeft vanaf het begin af aan de kwaliteit van de wijngaarden en de wijnen als prioriteit gesteld.
Toen het bedrijf startte, werden wijnen geproduceerd en verkocht aan andere producenten. Het was de beslissing van Leonor Freitas, die betrokken is bij het creëren van een eigen merkwijn, om de uitdaging aan te gaan, aangezien hun grootste klant opeens was gestopt. In 1997 brachten zij hun eerste wijnen, die geproduceerd en gebotteld werden op het terrein van de Ermelinda Freitas-wijnmakerij, uit. In de jaren 1999 tot 2017 hebben zij 345 gouden medailles, 384 zilveren medailles en 203 bronzen medailles gewonnen. Tegenwoordig zijn zij ook de bekendste producent uit de regio Setubal door hun doorzettingsvermogen, het vrouwelijk leiderschap, maar ook door de prachtige wijnen van deze regio worden hier zelfs geproduceerd.
Herkomst:
Deze wijn is een wens van onze leverancier van Portugese wijnen om de serie Baia dos Golfinhos ‘af’ te maken. Samen met Jaime; de wijnmakker van Casa Ermelinda Freitas hebben ze samen deze wijn gemaakt. Gekozen voor een monecepage wijn met de druif Fernao Pires. Deze druif is een toppertje van het wijnhuis van de witte wijnen.
De druiven worden geperst in de pneumatische pers en de fermentatie in RVS tanks wordt gevolgd met gecontroleerd temperatuur. De overgebleven suiker wordt onderhouden door een natuurijk proces bij het verlagen de temperatuur, dan ontstaat het onderbreken van de gisting. De wijn blijft in een RVS tanks op een temperatuur van 14 graden tot de botteling.