Feest! Met de Wynshop Party Service
Kom naar de winkel en bekijk het assortiment
Ruime keuze in wijn, gedistilleerd & cadeau items
Bekijk ons proeverijen aanbod!

Delas Frères - Côtes-du-Rhône 'Saint Esprit' Blanc AOC

Terug naar overzicht

€ 11,95 Incl. btw

Ideaal als aperitief en een goede combinatie bij gegrilde vis, zoetwater vis. De smaak is attractief met een verleidelijke zachte doch frisse afdronk.

Lees de volledige productomschrijving

  • 12 producten op voorraad
  • Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Productomschrijving

Domein: Delas Frères

Wijn: Delas Frères Côtes-du-Rhône 'Saint Esprit' Blanc

Herkomst: Côtes du Rhone, Frankrijk

Druif: Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc

Type: Zacht Wit

 

Bewaar:  Nu op dronk t/m 2022

Serveer: 10 - 12 °C 

Culinair: Ideaal als aperitief en een goede combinatie bij gegrilde vis, zoetwater vis.

Smaak
Goudgele kleur met groene schittering. In de neus aroma's van witte bloemen en geel fruit met een tonen citrus. De smaak is attractief met een verleidelijke zachte doch frisse afdronk. 

Wijnhuis

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio. 

Herkomst

De Saint Esprit Blanc is een assemblage van druiven afkomstig van de rechteroever van de Rhône. Na het persen wordt de most 24 uur koud opgeslagen in afgesloten stalen tanks. Hierna gist de wijn op edelstaal bij een temperatuur van 18°C. De melkzure gisting wordt voorkomen om de natuurlijke frisse balans en de finesse in de wijn te behouden. Na de assemblage wordt de wijn opgeslagen op edelstalen tanks.

 

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
''
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »