Wynshop is open!
Kom naar de winkel en bekijk het assortiment
Ruime keuze in wijn, port & sterk
Proeverij organiseren? Informeer naar de mogelijkheden!

Domaine Bouchaud - 'Le Perd Son Pain' Muscadet

Terug naar overzicht

€ 8,95

(0)

Frisse muscadet wijn uit Frankrijk. Heerlijk bij tonijntartaar, oesters of witvis. Maar ook gewoon in de voorjaarszon...

Lees de volledige productomschrijving

  • 23 producten op voorraad

Productomschrijving

Domein: Domaine Bouchaud

Wijn: Muscadet Sèvre et Maine a.c

Herkomst: Sèvre et Maine, Frankrijk

Druif: Melon de bourgogne

Bewaar: 4 jaar na oogsttijd

Serveer: 8-10  °C

Culinair: Een feest bij tonijntartaar, oesters of een mooi stukje witvis met venkel. En ook gewoon erg lekker op zichzelf in de voorjaarszon.

 

Smaak

Deze wijn heeft een prachtig minerale ingetogen frisheid.

 

Wijnhuis

De naam van de wijn refereert naar Pièrre-Luc Bouchauds wijngaard, die dermate lage rendementen (maar hoge kwaliteit) geeft dat er eigenlijk geen droog brood mee te verdienen is: Le Perd Son Pain is dan het gezegde! Deze muscadet wordt vervaardigd van oude stokken melon de bourgogne, met stokken van dertig tot wel zeventig jaar oud. De naam van de wijn verwijst dan ook naar de oude wijngaard. “Super kwaliteit, weinig kwantiteit. Geen droog brood mee te verdienen”.

 

Herkomst

Aan de rivier de Loire, nabij de Atlantische Oceaan, vinden we de Pays Nantais. Hier komt de ondergewaardeerde muscadet vandaan, gemaakt van de druif melon de bourgogne. Wij Nederlanders kochten deze wijn al in de achttiende eeuw. Toegegeven, het werd toen allemaal gedistilleerd! Zonde, want muscadet is een heerlijke wijn, zeker in de handen van Pièrre-Luc Bouchaud. Pièrre-Luc gebruikt de sur lie techniek, waarbij de wijn rijpt op de gistresten. Hierdoor krijgt de relatief neutrale melon meer structuur en smaak.

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

    ''
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »