Feest! Met de Wynshop Party Service
Kom naar de winkel en bekijk het assortiment
Ruime keuze in wijn, gedistilleerd & cadeau items
Bekijk ons proeverijen aanbod!

La Giuva - Amarone della Valpolicella

Terug naar overzicht

€ 69,95 Incl. btw

(0)

Deze Amarone heeft een granaatrode kleur. De geur is breed en omhullend. De neus wordt uitgedrukt met een zeer complex en etherisch scala aan tonen, soberheid en finesse, met aromatische tonen die doen denken aan kersen, bosbessen en chocolade met een opm...

Lees de volledige productomschrijving

  • 6 producten op voorraad

Productomschrijving

Domein: La Giuva

Wijn: Amarone della Valpolicella

Herkomst: Valpolicella, Italië

Druiven: 50% Corvina | 20% Corvinone | 25% Rondinella | 5% Oseleta-CroatinaLa Giuva

Type: Krachtig Rood

 

Jaar: 2016

Bewaar: Nu op dronk t/m 2026

Serveer: 16 - 18 °C

Alcohol: 15,5 %

 

Culinair:

heerlijk bij lam, rund en wild. Hetzij gegrild of stoof, truffel en oude kazen

 

 

Smaak:

Deze Amarone heeft een granaatrode kleur. De geur is breed en omhullend. De neus wordt uitgedrukt met een zeer complex en etherisch scala aan tonen, soberheid en finesse, met aromatische tonen die doen denken aan kersen, bosbessen en chocolade met een opmerkelijke persistentie van rijp fruit. De smaak is breed, omhullend met duidelijke tannines en met een groot rijpingsvermogen.

 

Wijnhuis:

Alberto, voetbalmanager van internationale faam, werd geboren en getogen in de heuvels van Verona. De wijn die komt van “zijn” heuvels geproduceerd werd, is voor hem een goede jeugdherinnering. Toen in 1999, in Bordeaux voor een Uefa-bekerwedstrijd tegen het plaatselijke team, de dag voor de wedstrijd een bezoek bracht aan verschillende wijnhuizen, proefde hij een heerlijke rode wijn en was betoverd. Daar is de droom ontstaan, en die droom groeide al snel uit tot een passie en een praktische investering. Het podium voor deze droom kon niet ergens anders zijn dan, waar hij ook was opgegroeid in Trezzolano, in de bovenste vallei van Squaranto. Deze maakt deel uit van een uniek gebied en onderscheidt zich door de vorm van het land, met veel meer kalksteen en een heuvelachtig landschap met stijgende hellingen, waardoor het hele proces veel arbeidsintensiever wordt.  De wijngaarden zijn aangeplant met “Esposizione Contraria” (Reverse Aspect), met expositie naar het noorden en westen. Op deze manier ontstaat een uitzonderlijke frisheid en een aanhoudende geur in de wijnen, zelfs na hun natuurlijke rijping in kleine eiken vaten en het ouder worden van de fles.

 

Herkomst:

Wijnmakerij La Giuva produceert deze sensationele Amarone della Valpolicella door druiven van de inheemse Corvina-wijnstokken te mengen voor 50% waaraan 20% Corvinone, 25% Rondinella en 5% Oseleta-Croatina zijn toegevoegd. De oorsprong van de druiven ligt in Veneto, binnen de bedrijfsgrenzen van het landgoed Giuva. Voor de vinificatie is er een eerste fase van fermentatie die volgens de traditie plaatsvindt, de druiven, geselecteerd in de wijngaard en gedroogd in dozen, worden gevinifieerd in december. Na een maceratie bij de natuurlijke en koude wintertemperatuur, warmen ze op om de lange fermentatie op gang te brengen, waarbij de 24 ° C behouden blijft. De daaropvolgende automatische volcyclus, van minstens 20 dagen, garandeert het juiste compromis tussen maceratie en extractie van al die druiven kan geven. De gisting eindigt dan in nieuwe barriques, waarin de wijn minimaal 24 maanden blijft. De verfijning van de wijn ontwikkelt zich in de fles en maakt het mogelijk om het werk te voltooien.

 

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

    ''
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »