Wynshop is open!
Kom naar de winkel en bekijk het assortiment
Ruime keuze in wijn, gedistilleerd & cadeau items
Bekijk ons proeverijen aanbod!

    Pietro Junior - Amarone della Valpolicella

    Terug naar overzicht

    € 45,95 Incl. btw

    (0)

    Pietro Junior, Amarone della Valpolicella is een volle amarone. Klassiek gemaakt, vol van smaak en echt een bijzondere fles. Drink hem direct (even decanteren) of laat hem nog even liggen zodat hij zich kan ontwikkelen.

    Complex met veel diepgang en ge...

    Lees de volledige productomschrijving

    • 3 producten op voorraad

    Productomschrijving

    Domein: Pietro Zardini

    Wijn: Amarone della Valpolicella

    Herkomst: Valpolicella, Italië

    Druif: Corvina, Molinara, Rondinella

    Type: vol rood

     

    Jaar: 2017

    Bewaar: op dronk (even decanteren) tot 2027

    Serveer: 16-18°C

     

    Culinair

    Drink deze amarone bij magere vleessoorten en kaas.

     

    Smaak

    Hier moet je even de tijd voor nemen. Drink je dit nu, dan is het advies om deze wijn te decanteren of een paar uur eerder te laten luchten. Complex met veel diepgang en gedroogd fruit door de Amarone stijl. Een prachtige veroudering, elegant van smaak en dit jaar wordt beter beoordeeld.

    Proef balsamico, braambes, cacao, gedroogdfruit, kers, koffie, pruim, rozijnen, tabak, vanille.

    Wijnhuis

    Dit familie bedrijf verbouwt al sinds het eind van de 17e eeuw wijn in hart van de Valpolicella streek. Opgericht in der tijd door Leonardo Zardini. Inmiddels is het Pietro 5e generatie van de familie die de winery runt, hij doet dit volgens eeuwen oude tradities waaronder het rijpen van amarone wijn op amfora. Deze eeuwenoude romeinse manier van wijn maken komt de laatste jaren steeds vaker voor en geeft daarmee de verscheidenheid van de regio weer.

    Pietro maakt louter en alleen kwaliteitswijnen waar het terroir en vakmanschap vanaf spat.

     

    Herkomst

    Pietro Zardini maakt Valpolicella wijnen op de klassieke, niet commerciële manier. Na het bottelen komen de wijnen niet gelijk op de markt, maar wachten rustig hun flesrijping af. Een specialiteit van Pietro is het houden in Amfora’s, potten van klei. De oorsprong van de kleipotten gaat meer dan 3000 jaar terug in Georgië (daar Qvevri geheten), waar de eerste wijnstokken werden verbouwd. Daarna werden ze over de hele wereld populair bij de Grieken en Romeinen die ze gebruikten als containers voor olijfolie, water en wijn. De kleipotten zijn gemaakt van lokaal water en aarde. Het geeft de wijn aardse tonen en versterkt de primaire aroma’s van de druif zonder finesse te verliezen. In de regio is Pietro uniek met deze methode van rijping.

     

    Reviews Schrijf je eigen review

    0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

      ''
      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »