Wynshop is open!
Kom naar de winkel en bekijk het assortiment
Ruime keuze in wijn, gedistilleerd & cadeau items
Bekijk ons proeverijen aanbod!

Milenrama - Temperanillo Reserva

Terug naar overzicht

€ 11,95 Incl. btw

(0)

Krachtige huitgerijpte rioja reserva. De indrukken van vanille, kokos en zoete specerijen werken bijna verslavend.

Lees de volledige productomschrijving

  • 27 producten op voorraad

Productomschrijving

Domein: Milenrama

Wijn: Rioja Reserva d.o.ca.

Herkomst: La Rioja, Spanje

Druif: Tempranillo

Type: Krachtig Rood

Jaar: 2016

Bewaar: 5 jaar na de oogsttijd

Serveer: 8 -10 °C

Culinair: Drink de wijn in combinatie met lamskoteletjes geserveerd met frites en geroosterde padronpepers. Maar combineert ook prima met pastagerechten en gegrilde vis, mits je de wijn maar iets koelt.

 

Smaak:

De indrukken van vanille, kokos en zoete specerijen werken bijna verslavend.

 

Wijnhuis:

Ruth de Andrés, wijnmaker van Milenrama, weet heel duidelijk wat voor stijl ze wil maken: vinos buenos, bonitos y baratos. Ofwel goed, eerlijk en voordelig. Ruth de Andrés is niet alleen als scheikundige en oenoloog thuis in het wijn maken, ze werkte tevens in zowel Bordeaux als de Penedès en geeft les aan sommeliers. Een gouden combinatie: wijn kunnen maken die de markt, en wij dus, zoekt. Milenrama betekent duizendbladbloem.

 

Herkomst:

La Rioja geldt als één van de meest invloedrijke regio voor rode kwaliteitswijnen uit Spanje. Het gebied, dat in 1991 als eerste de kwaliteit denominación de origen calificada verwierf, kwam eind negentiende eeuw tot ontwikkeling. Met de Bordeaux in crisis vanwege de allesverwoestende druifluis, zochten de Fransen omstreeks 1870 naarstig naar wijn in gebieden waar de epidemie nog niet heerste. De Bordelais staken de Pyreneeën over en kwamen uit in het wijnbouwgebied rond de stad Logroño, het kloppend hart van de Riojastreek. Een bijkomend voordeel was de spoorlijn, die het stadje Haro verbond met de Atlantische kust. De Fransen leerden de plaatselijke wijnmakers om de elegante tempranillo op te voeden in eikenhouten vaten, waarmee een perfect alternatief voor rode Bordeaux werd gecreëerd. Ook in de jaren zeventig van de vorige eeuw waren het externe factoren die voor een impuls in Rioja zorgden. Toen de prijzen in Bordeaux de pan uit rezen, vond menig consument in Spanje een alternatief. Ook de smaak van Rioja veranderde destijds, met een stap naar meer extractie en minder houtinvloeden.

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

    Product tags

    ''
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »